Украjински предсjедник вечерас се путем апликације „Зум“ обратио демонстрантима окупљанима у низу европских градова, коjи су изашљи на уљице како би даљи подршку Украjини у борби против руске инвазиjе.

– Први минут овог обраћања биће минут ћутања за све оне коjи су пали у борби за своjу земљу, за наше воjнике, за све оне коjи чине хероjска дjеља бранећи нашу земљу, за оне коjи су даљи своjе животе – рекао jе Зеленски у обраћању демонстрантима у Братисљави, Франкфурту, Прагу, Лиону, Тбилисиjу, Бечу и Виљниусу.

– Желим да пожелим све наjбоље народима Европе. Наши воjници, наши хероjи, ових дана штите нашу Украjину, нашу Европу и вашу Европу – додао jе Зеленски.

Последњи дио свог обраћања Зељенски jе искористио како би обећао побjеду у рату, коjу jе назвао „побjедом за Украjину и побjедом за демократиjу“.

– Желим да вас позовем да не ћутите. Желим да изађете на улице своjих градова и подржите Украjину, подржите наше напоре и нашу борбу jер ако падне Украjина, пашће и Европа. Ако ми паднемо, пашћете и ви и зато вас молим, не ћутите и не окрећите главу – рекао jе Зеленски

– Изађите ван и подржите Украjину колико год можете. А ако побjедимо, а сигуран сам да хоћемо, то ће бити побjеда за циjели демократски свиjет. То ће бити побjеда за нашу слободу. То ће бити побjеда свjетла над тамом, слободе над ропством. Ако побиjедимо, процвjетаћемо као и Европа, а Европа ће процвjетати више него икад након те величанствене побjеде. Слава Украjини – поручио jе Зеленски.