Западне санкције Русији не значе њену изолацију, свет је превелик да би САД и Европа могли да нас изолују, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

На питање да ли је Кремљ забринут због изолације Русије увођењем санкција западних земаља, Песков је одговорио да је свет превелик да би Европа и Америка могле да изолују било коју земљу, посебно тако велику као што је Русија, преноси РИА Новости.

„У свету је, као што знате, много више земаља које се много уравнотеженије, понекад разумније односе према динамици развоја међународних односа. Зато преферирамо да не говоримо и уверени смо да не треба да говоримо о изолацији”, рекао је Песков, јавља Танјуг.

НАТО свестан да не може директно да учествује

емље чланице НАТО су свесне да не могу директно да учествују у догађајима око Украјине, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитри Песков.

„У овом случају сведоци смо да су земље НАТО веома свесне да не могу директно да учествују у развоју догађаја око Украјине”, казао је Песков, преноси Тас с.

Кремљ је упознат са изјавом украјинског председника Владимира Зеленског који је критиковао Алијансу због одлуке да не затвори небо изнад Украјине, навео је Песков, јавља Танјуг.

„Да, ми смо упознати са тим, али мислим да то не захтева неку реакцију или формулацију става”, додао је портпарол Кремља.