Општинска организација Црвеног крста Соколац донирала је Планинарском дому „Црвене стијене“ на Романији деке, посуђе и хигијенска средства.

Секретар соколачког Планинарског друштва “Гласинац” Вера Мијатовић изразила је захвалност за помоћ у средствима неопходним за потребе планинара и њихових гостију при походима на Романију.

Она је нагласила да су планинари овог друштва увијек на располагању за волонтерске активности и сарадњу са Црвеним крстом.

Секретар Црвеног крста општине Соколац Драженко Вукојичић најавио је да ће ова хуманитарна организација, у сусрет обиљежавању 30 година постојања Црвеног крста Републике Српске, уручити и поклон-обућу за све малишане у соколачком вртићу.

Он је рекао да ће Црвени крст општине Соколац подијелити и основне животне намирнице за пензионере и за породице борачких категорија слабог материјалног стања, те за лица у стању социјалне потребе у сарадњи са Центром за социјални рад општине Соколац.

– Обезбиједили смо око 3,5 тоне основних прехрамбених производа захваљујући пријатељима у Србији, али очекујемо да ријешимо проблем превоза – нагласио је Вукојичићева.

Планинарски дом “Црвене стијене” на Романији изграђен је реализацијом више пројеката уз подршку општине Соколац, града Источно Сарајево, више предузећа и међунардних организација те властитим радом соколачких планинара.