Градски футсал дерби између Гласинца и Жељезнице из Трнова одигран је у Сокоцу у склопу 15. кола Прве лиге Републике Српске, а тријумф и важна три бода остварили су домаћини убједљивим резултатом 9:2.

Обје екипе ушле су у овај меч са императивом побједе која би им донијела додатни мир пред посљедња три кола у којима ће већина клубова водити завршне борбе за опстанак у друштву прволигаша.

Мрежу гостију из Трнова први је погодио Дејан Дебелногић у трећем минуту игре, а само пет минута касније поменути играч одличним ударцем дуплирао је предност Гласинца на 2:0. Врло брзо Жељезница успијева смањити резултат на 2:1 голом Драгана Бјелице из слободног ударца. До краја првог дијела игре обје екипе створиле су неколико шанси пред противничким голом, а једну од њих искористио је за Гласинац Владан Минић у 17. минуту и поставио резултат првог полувремена од 3:1.

Након повратка са паузе домаћи футсалери постижу два брза гола преко Дебелногића и Чолића који им доносе недостижних 5:1. У преосталом дијелу утакмице играчи Жељезнице успијевају поготком Перовића стићи до 5:2 али више од тога нису могли. Посљедњих десет минута игре Гласинац је искористио да увећа предност и постави коначних 9:2 захваљујући двоструком стријелцу Амовићу, затим Рајићу и још једном Минићу.

Ово је била трећа узастопна побједа Сокочана који у наредном колу путују у Брчко гдје ће их дочекати екипа Белог Анђела док ће Жељезница угостити лидера шампионата Радник Сити.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.