Истакнути књижевник и публициста из Источног Сарајева Недељко Зеленовић изненада је преминуо данас у 64. години, потврђено је Срни из Културног центра Источно Ново Сарајево.

Зеленовић ће бити сахрањен сутра у 14.00 часова на гробљу „Црквице“ у Источној Илиџи.

Недељко Зеленовић рођен је 1958. године у Коњицу, а гимназију и Филозофски факултет завршио је у Сарајеву.

Радио је као просвјетни радник, новинар и књижевни критичар. Био је предсједник сарајевско-романијско-дринске подружнице Удружења књижевника Републике Српске и директор Културног центра Источно Ново Сарајево.

За своје књижевне радове награђиван је у Србији и Републици Српској и заступљен је у многим зборницима и антологијама савремене српске књижевности.

Зеленовић је објавио књиге: „Сецирање душе“ /пјесме из 1996. године/, „Свако има неког кога нема“ /пјесме из 1998. године/, „Моје срчане мане“ /пјесме из 2000. године/, „Очеви посљедњи дани“ /приче из 2001. године/, „За кандило никад доста уља“ /пјесме, Видовданска награда 2004. године/, „Прво пјевање о љубави“ /пјесме из 2005. године/ и „Пјесме за вршњаке“ /пјесме за дјецу из 2006. године/.

Посљедња збирка му је објављена 2007. године у издању Матичне библиотеке Источно Сарајево и носи назив „Чуваркуће и раскућеници“.