Слушаоци Радио Градишке, најстарије медијске куће у граду на Сави, добили су квалитетнији и снажнији сигнал који се простире на цијелом подручју Лијевче поља и Поткозарја. У функцију је, јуче, стављен нови предајник, чиме је комплетирана модерна опрема ове медијске куће.

Радио Градишка је преселила у Културни центар, где је у у функцију стављена нова опрема. Изграђен је и телевизијски студио те опремљен редакцијски простор. Практично, све је овдје, уз велику помоћ градске управе, добило нову медијску димензију, у складу са друштвеним и привредним напретком Градишке – казао је за Српскаинфо Рајко Ромић, директор Радио-телевизије Градишка.

Он је нагласио да је ова медијска кућа, дуге и богате традиције, у функцији становника цијелог подручја, рачунајући и сусједне општине. Примарно мјесто има информативни програм али и други садржаји у складу са потребама свих генерација.

– Обезбиједили смо такође и комплетну опрему за ТВ Градишку, која ће средином наредног мјесеца званично почети рад. У току је снимање више емисија те припрема других садржаја које ћемо емитовати у специјалној, колажној емисији а у поводу 24. априла, Дана града – изјавио је Ромић рекавши да РТВ Градишка, са 15 стално запослених и више сарадника, представља веома битну карику у информисању становништва.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је за Српскаинфо да је становништву Градишке, мјеста које се најбрже развија у овој регији, неопходан нови медијски искорак.

Ова локална заједница, наводи Аџић, снажно подржава демократизацију јавног медијског простора те финансира директни, радио ТВ пренос сједница градске скупштине. По томе је ова локална заједница јединствена у овом дијелу Републике Српске.

-Наша политика је информисање становноштва о свим активностима, без било каквих ограничења. Скупштинске сједнице су наша важна тековина у информисању, најбоља прилика да сви политички и друштвени фактори изнесу своје ставове. Од сада ће наш медијски простор бити много богатији, у интересу свих наших грађана – појаснио је Зоран Аџић.

У РТВ Градишка најављују и иницијативу регионализације те заједничке емисије са сусједним градовима и општинама.