Фото: РТРС

Свечаном манифестацијом у Банском двору у Бањалуци завршена је манифестација Дан фудбала Републике Српске, гдје су пред бројним гостима из Српске и региона уручене награде најбољима у протеклој години.

Најбољи фудбалер Републике Српске у протеклој години је Александар Војновић, фудбалер Борца из Бањалуке, с којим је освојио титулу првака у Премијер лиги БиХ, играо финале Купа БиХ, те квалификације за два европска такмичења, Лигу шампиона и Лигу конференција. Њему је припала награда која носи назив по чувеном олимпијцу Велимиру Сомболцу.

Златна повеља „Миљан Миљанић“ припала је селектору фудбалске репрезентације Републике Српске Драгану Стојковићу Пиксију, који је „орлове“ одвео на Свјетско првенство које се одржава крајем године у Катару.

Признање Стојковићу уручио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Награда за најперспективнијег играча Републике Српске, која носи назив по Срђану Качару, припала је голману бањалучког Борца Николи Ћетковићу.

Најбољи тренер у протеклој години је Владимир Илић, стартег Фудбалског клуба Крупа, којем је припала награда „Илија Миљуш“.

Признање за најбољег фудбалског радника – награда „Илија Пантелић“, припала је Раденку Васиљевићу, предсједнику ФК Сутјеска из Фоче.

Фото: РТРС

Награду за најбољег судију који носи назив „Ратко Крагуљ“, добио је Милош Гиговић из Градишке, премијерлигашки арбитар са међународном репутацијом.

Специјално признање амбасадора фудбала које носи име по „Михајлу Андрејевићу Андрејки, припала је Ненаду Бјековићу, предсједнику Фудбалског савеза Србије.

Златну повељу ФСРС добио је Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србије.

Признање Фудбаслког савеза Републике Српске и награду за хуманитарни рад у фудбалу прапала је Милораду Арлову, предсједнику Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије.

Највриједније признање ФСРС носи име по некадашњем предсједнику Републике Српске и Фудбалских савеза Српске и БиХ „Доктор Милан Јелић“ припала је првом предсједнику Фудбалског савеза Републике Српске Бранку Лазаревићу.