Српски члан Предсједништва Милорад Додик рекао је да је пред зору обавијештен о томе да постоје информације да је његова безбједност угрожена, али је поручио да ће наставити са својим обавезама и да се не плаши.

– Негдје пред зору су ме обавијестили да има неких информација о угроженој ситуацији, информације којима се руководи МУП су увјерљиве и вјерујем им. Ја настављам и даље са својим обавезама. Никад се нисам плашио нити ћу, рекао је Додик.

-Нелегитимног нелегалног човјека постављају као високог предствника који је мимо закона и Дејтона, он није по мени високи представник. Они сада покушавају и Русију да дисквалифујују са овим мјерама. Ми не смијемо поклекнути пред овим, не смијемо да попустимо. Дође човјек који нема никакву функцију укида неки закон. БиХ је састављена из два ентитета, Републике Српске и ФБиХ. Све што није по Уставу стављено да стоји под БиХ, припада ентитетима“ рекао је и додао:

-Исто тако су одлучили да имовина ФБиХ припада ФБиХ, Брчког Брчком, само Република Српска не може имати своју имовину. Парламентарна скупштина као у свим држава у свијету може да одлучује о својој имовини и онда дође Уставни суд у којем сједе три муслимана. Због мог негодовања сам доведен у овакву ситуацију.

Додик се осврнуо и на недавне позиве на његово убиство.

– Прије мјесец дана смо имали лика који је нудио милион долара да убије Додика, што се окарактерисало као шала, а видимо како је то. Сценарио је давно направљен, Педи Ешдаун још давно је замислио како ће ово да иде. А ми нећемо одустати, ја се не борим за илузију, српска није илузија и ја цћу се увијек борити. Као мене охрабрио Путин, што је глупост, будалаштине. ЕУ није навикла на кризу, па они траже које крив, рекао је српски члан Предсједништва.

Поновио је да неће одустати од своје политике без обзира шта други покушали да причају и без обзира на санкције.

-Шта нас обавезује британска забрана и њихов став. Шта да ми један дан ставимо на свој ред ситуацију у Великој Британији. Одједном Срби нису проблем пушака и оружја, већ само помињање Срба као Срба. Они очекују да ми радимо оно што они одреде. Не вјерујем да ће ово икад престати и они ће се увијек мијешати. Санкције које уводу ЕУ, тјерају и нас да ми уведемо санкције Русији која је наша братска земља, ми не желимо да одбацимо Русију као нашег партнера, рекао је Додик и додао:

-Никад нису тражили неку резолуцију ни за Нијемце, ни за Американце нити било које друге. Људи из ПДП-а мјесецима ходају за њима и представљају нас као неке дикаторе а ови их слушају. Они су дошли до њих и без икаквог критеријума доносе одлуке и неће никад престати. То не значи да ми треба да станемо и одустајемо и ми то никад нећемо урадити. Сад ће бити проблем и са овим обезбјеђењем, наводи Додик.