У суботу је РК „Гласинац“ на домаћем терену одиграо заостало девето коло Друге лиге Републике Српске – група исток, у којем је тријумфовао над „Херцеговцем“ из Билеће са убједљивом побједом 45:13.

Тренер соколачких рукометаша Јован Боровчанин је нагласио да осим побједе, радује и чињеница да је пружена прилика младим играчима који су у омладинском погону.

Добили су завидну минутажу на терену, осјетили су како изгледа озбиљан рукомет и ми смо поносни, јер су они то својим радом и залагањем и те како заслужили. Надамо се да ће и у будућности бити тако, јер већ у сриједу се игра 10. коло против требињског „Леотара“. Том утакмицом се завршава такмичење Друге лиге група исток, ми очекујемо без пораза и позивамо наше суграђане да нас подрже и да уједно прославимо титулу првака – истакао је Боровчанин и додао да се утакмица игра у 19.30 часова у Спортској дворани.

Када је у питању улазак у Прву лигу такмичења, Боровчанин је навео да постоје одређене назнаке да ће се играти бараж између екипа побједника Друге лиге РС исток и запад.

– До ове године је важило правило да прваци Друге лиге – исток и Друге лиге – запад директно улазе у Прву лигу, међутим, добили смо индиције да ће се играти баражне утакмице између истока и запада. Ако дође до тога, те утакмице играће се крајем маја, а највјероватније то ће бити са РК „Челинац“, који ће бити првак запада. Ова информација нас није погодила, напротив, пробудила је још већу вољу за радом. Већ смо направили план и програм припрема за тај двомеч. Појачаћемо рад са тренинзима, повућемо све наше контакте са великим клубовима са којима смо до сада разговарали да нам изађу у сусрет и са њиховим сениорским екипама одиграмо неколико припремних утакмица. Углавном, ми ћемо спремно дочекати тај двомеч и направићемо један рукометни спектакл, какав Соколац не памти – најавио је тренер Боровчанин.

Према његовим ријечима, првак Друге лиге РС – запад РК „Челинац“ је једна изузетно квалитетна екипа, са искусним играчима, која тежи да се врати у прволигашки караван.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.