Фото: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је Свету архијерејску литургију у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији и у својој бесједи истакао да цијели смисао Христове историје јесте управо спасење човјека и свијета.

И када видите како се данас боре против свијета, против човјека и човјечанства, управо се боре против Бога“, нагласио је митрополит Хризостом, обраћајући се вјерницима.

Митрополит је навео да је Велики четвртак велики дан, када се мора дубоко размишљати о томе шта нам Господ данас дарује, а шта ми чинимо према Господу.

„Велики је по милости Божијој, по доброти и љубави Божијој коју нам Бог учини давши себе за вјечну храну и вјечно пиће, за освећење наше и сједињење са Богом“, рекао је митрополит Хризостом.

Митрополит је напоменуо да је Велики четвртак истовремено и трагични дан, јер је човјек тога дана издао Бога, осудио и продао за 30 сребрњака.

Честитајући предстојећи Васкрс, митрополит Хризостом је пожелио да велико Васкрсење Христово буде на спасење свима који прате Господа.