Никола Јокић жари и пали у НБА лиги. На путу је да другу сезону у низу постане МВП најјаче лиге света, међутим навијаче у Србији искључиво занима једна ствар. Да ли ће Сомборац обући дрес Србије овога лета?

Понајбољи кошаркаш планете је последњи пут играо за национални тим 2019. године у Кини, а прошле године је одлучио да прескочи репрезентативне акције што је наишло на велико разочарање навијача. Како се лето ближи поново је актуелно исто питање. Одговор је покушао да да Николин менажер, Миодраг Ражнатовић.

„Договорили смо се да попричамо о томе када се сезона заврши. У овом ритму је тешко сада о томе причати. Причали смо током године, селектор Пешић и Тарлаћ су га посетили. Све што кажем сада ће да се пренесе у Србији и да се тумачи овако или онако. Шансе су веће него што су биле прошле године. То ће се брзо знати“ рекао је Ражнатовић гостујући у „Подкаст инкубатору“, а у истом даху је и додао:

„Знам да људи не верују, Јокић жели да игра. Није као да му не пада на памет. Изузетан је спортиста и младић и други људи то не знају, јер не комуницира, осим после утакмице или пре. Нема друштвене мреже, ништа. Човек живи у свом феноменалном свету и то је то“.

Осврнуо се на приче познати менаџер да је он одиграо кључну улогу у одлуци Јокића да не игра за национални тим прошле године.

„Највише ми се замера да не дам Јокићу да игра за репрезентацију. То је једна од топ 3 глупости које сам чуо. То су изграђене личности, имају по 27-28 година. Нису моји робови па да им кажем мораш или не мораш да играш. Ми разговарамо, ситуација варира, онда се донесе одлука. Никада нисам никоме рекао да не игра, нити сам некога терао да игра. Предочим им добре и лоше стране и дам мишљење. Био сам на стубу срама јер Никола није играо. Не схватају да је играо 110 утакмица у тој години, да је био у ‘балону’, да је играо по 40 минута, лопта у рукама, да игра са повредама, да се рађа његова ћерка. Све то су разлози зашто није могао да игра, а не зато што му је неки Мишко рекао да не игра“.