Такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа Сарајевско-романијске регије у оквиру Малих олимпијских игара /МОИ/ на Сокоцу окупило је данас више од 100 ученика.

Стефан Кујача из Основне школе /ОШ/ „Јован Дучић“ из Касиндола проглашен је за најбољег атлетичара, а Хелена Марић из ОШ „Свети Сава“ за најбољу атлетичарку, рекла је Срни наставник са Сокоца Сузана Арбиња.

За најбољег атлетичара, како је навела, међу средњошколцима данас је проглашен Михајло Мемедовић из Средњошколског центра /СШЦ/ „Василије Острошки“ са Сокоца, а за најбољу атлетичарку Андреа Трипковић из рогатичког СШЦ „27. јануар“.

Према данас постигнутим резултатима, из Сарајевско-романијске регије на Републичко такмичење пласирала су се укупно 32 такмичара, односно по 16 из основних и средњих школа.

Директор соколачког СШЦ „Василије Острошки“ Дејан Боровчанин изразио је задовољство што је ова установа заједно са ОШ „Соколац“ домаћин Малим олимпијским играма у атлетици.

Данило Тадић, организатор Регионалног такмичења, рекао је Срни да су биле заступљене дисциплине трке на 100 метара у мушкој и женској конкуренцији за основне школе, трка на 800 метара, скок удаљ и кугла за основне и средње школе у мушкој и женској конкуренцији, те трка на 1.000 метара за средњошколце у мушкој конкуренцији.

Он је додао да је ове године забиљежен најмањи одзив школа и учесника на овом такмичењу у Сарајевско-романијској регији, на чију мотивацију је, каже, вјероватно утицала пандемија.

Републичко такмичење у атлетици за основне и средње школе Републике Српске биће одржано 8. маја у Требињу.