Поводом обиљежавања славе наше школе, ЈУ СШЦ „Василије Острошки”, 11. маја у 19.30 часова, организује свечану прославу. У улози водитеља биће Анастасија Симић и Ведрана Абазовић. Ученице Милица Тешановић и Анђела Бајагић казиваће стихове познатих српских пјесника, док ће се Милица Боровчанин и Ђорђе Ковачевић представити ауторским пјесмама. Кроз игроказ симболичног назива „Окупација српског језика”, ученици: Данило Васић, Анђела Бајагић, Ведрана Абазовић и Анастасија Симић показали су таленат за глуму. Игроказ говори о очувању вјере, али и ћирилице.

Стефан Томанић, Маријана Грујић и Марија Бојат спремили су неколико духовних пјесама. Публика ће имати прилику и да погледа документарни филм, који говори о животу и дјелу Светог Василија Острошког. Директор средње школе, господин Дејан Боровчанин, уручиће пригодне награде матурантима, односно ученицима који су били одлични све четири године.

Овим путем позивамо наше суграђане да својим присуством уљепшају овај културни догађај и да подрже наше вриједне и талентоване ученике.