Предшколци и васпитачи Установе за предшколско васпитање и образовање „Соколац“ у оквиру завршних активности и полако приводећи вријеме проведено у вртићу крају, посјетили су 11. маја Етно-село „Станишић“ у Бијељини и на неки начин надокнадили дио оног што је им је било ускраћено епидемиолошким мјерама усљед корона вируса. Поред бројних садржаја посебна пажња се посвећује његовању народне традиције и обичаја. Тим поводом група „Звончићи“ је извела за своје најдраже приредбу под називом „Посијело“.

Према ријечима в.д. директора Установе Споменке Маловић, ово је прилика да наша дјечица док су још дио ове установе имају што више оваквих догађаја.

– Боравак у Етно-селу на неки начин повезали смо са овом приредбом. Користим прилику да најавим и маскенбал за све вртићке групе који је планиран за 27. мај- навела је Маловићева.

Васпитачица Снежана Дангубић нам је рекла да у оквиру предшколског програма дјеца посебно уче о српској култури и традицији.

Васпитачица Снежана Дангубић рекла нам је да у оквиру предшколског програма дјеца посебно уче о српској култури и традицији.

– Кроз игролике активности научили смо како се некада живјело и како се радило. Идеја за приредбу овога типа је настала у циљу да се очувају народне пјесме, игре и обичаји нашег народа. Срећан је онај који зна чега да се сјећа из прошлости, да зна да ужива у садашњости и шта да планира у будућности – рекла нам је она те додала да се у наредном периоду дјеца старије вртићке групе припремају за завршну приредбу која је уједно и круна њиховог боравка у вртићу.