Пресуда којом је Амир Кујовић у Окружном суду у Источном Сарајеву осуђен на осам година затвора је рекордна казна коју су изрекли судови у Српској за саобраћајне несреће.

Кујовић је данас изречена казна за смрт брачног пара Данијеле и Дариа Хршум, а осим затворске казне изречена му је и забрана управљања возилом на двије године.

Чланови породице настрадалих супружника Хршум у разговору за Српскаинфо кажу да су само дјеломично задовољни пресудом.

– Очекујемо да ће се Тужилаштво жалити на ову пресуду, јер је Кујовић заслужио већу казну. Он је још једном показао непоштовање према породици настрадалих јер се данас није појавио у судници – кажу чланови породице Хршум.

Милош Драговић, отац настрадале Данијеле, каже за Српскаинфо да у односу на друге казне које се изричу за саобраћајне несреће, да су задовољни овом пресудом.

– Међутим, очекујемо да се тужилац жали, јер свакако је заслужио већу казну. Њему су приликом изрицања пресуде рекли да има олакшавајуће околности, тај човјек нема никаквих олакшавајућих околности. Никада нам се није изивинио, изјавио саучешеће или признао кривицу. Самим тим што се данас није појавио у суду још једном је показао о каквој особи је ријеч – истиче Драговић.

Додаје да су задовољни послом који је урадила тужилац Милка Василић, али очекују да се неће на овоме завршити.

– Она је имала незахвалан посао, јер је случај узела од другог тужиоца који је није уопште припремио. Међутим, и поред тога она је урадила велики посао – поручује Драговић.

Приликом изрицања пресуде, испред Окружног суда у Источном Сарајеву, окупиле су се и колеге Данила Хршума, сина настрадалих, које су са њим чекале да чују на коју казну ће бити осуђен Кујовић.

Тешка несрећа у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум догодила 11. августа 2020. године у Палама.

Он је тада пијан и возећи „мерцедес“ изнад ограничења прешао у супротну траку и ударио у „ауди А3“ у којем су били Хршумови. Од задобијених повреда они су преминули на лицу мјеста.