Фото: С.ПАШАЛИЋ/ РАС Србија

Борачка организација општине Пале од данас до Видовдана, 28. јуна, организује манифестацију поводом 30 година од почетка Одбрамбено-отаџбинског рата, с циљем очувања сјећања на погинуле борце и жртве пострадале за Републику Српску.

Организатори су најавили да је у оквиру манифестације планирано да данас буде освештано спомен-обиљежја и служен парастос за 52 погинула и преминула борца у Мокром.

Из Борачке организације Пале су истакли да ће у недјељу, 29. маја од 16.00 часова у Цековића кући на Палама бити постављена изложба под називом „30 година Републике Српске у Сарајевско-романијској регији“, а у сриједу, 1. јуна, предвиђено је да буде освештан споменик погинулим борцима из Љубогоште са почетком у 11.00 часова.

Помен погинулим борцима из Подграба и Праче у Подграбу планиран је у четвртак, 2. јуна, од 10.00 часова, а за 4. јун предвиђен је помен погинулим борцима у Жепи. Полазак је са Пала у 9.00 часова.

Парастос погинулим борцима чете „Петар Пандуровић“ биће служен 8. јуна код споменика Станица, на Палама, у 11.00 часова, док се 16. јуна очекују „Дани одбране Сарајевско-романијске регије“, такође, на Палама.

Посљедњег дана манифестације, у уторак, 28. јуна предвиђен је помен погигулим борцима у Прибњу, код споменика Блатине у 10.00 часова, а од 18.00 часова очекује се Сабор бораца, на тргу испред Саборног храма Светог архангела Гаврила.