Данас ћемо вам помоћи да пронађете мирис по свом знаку зодијака!

Да бисте пронашли свој савршен парфем, понекад је пожељно послушати стручњаке разних врста, па чак и астрологе.

Ован

Представници овог знака не могу замислити свој живот без покрета, активни су и воле авантуру. Свјежи мириси с нотама зеленог лишћа, винове лозе, шумске маховине и агрума савршено наглашавају авантуристички дух овна и дају им додатну енергију. Такви парфеми подсјећају на путовања и нове земље – то је оно што инспирише овна више од свега.

Мирисне ноте: трава, маховина, цитруси.

Парфеми: Цомме дес Гарçонс 2, ДКНY Бе Десиред

Бик

Идеалан парфемски букет за бика су цвјетни акорди с наглашеном ружом, засјењени воћним нотама и зеленилом – травом или романтичним ветивером. Представници овог знака чврсто стоје на земљи, у правилу су прилично конзервативни, али истодобно врло сензуални. Не ради се о сексуалности попут оне код Шкорпије, с Биком је она мекша и осјетљивија, па цвјетни парфем са „земаљском“ базом амбергриса и мошуса чини бика примамљивијим. Одабиром овог мириса, Бик ће моћи постићи жељени склад с природом, а такођер ће постати врло атрактиван за своје партнере.

Мирисне ноте: цвјетни букети с биљним и воћним нотама, амбергрис, мошус.

Парфеми: Цхлоé Росес де Цхлоé, Нарцисо Родригуез Нарцисо, Марц Јацобс Спласх Грасс.

Близанци

Личност близанца је промјењива, то је дио њихове природе. Они су као двије различите особе, а то чак утиче и на избор парфема. Лагана и вјетровита страна близанца наглашена је цвјетним аромама руже, меда, лаванде, љубичице и јоргована, а она асертивнија и снажна аромама дрвених нота, сандаловине, зачина и маховине. Представници овог знака требали би испробати парфеме у којима ће се комбинирати ноте с обје листе како би постигли унутарњу равнотежу и у потпуности показали све своје предности.

Мирисне ноте: ружа, лаванда, јоргован, сандаловина, љиљан, маховина, зачини.

Парфеми: Том Форд Схангхаи Лилy, Деметер Лавендер, ЛР Хеалтх & Беаутy Сyстемс Ловинглy бy Бруце Wиллис

Рак

Рак је супер осјетљив и емоционалан, што им доноси много проблема у животу. Често живи у прошлости и с времена на вријеме препушта се носталгији за старим данима. Рачице често одабиру цвјетне моноароматике с ружом, љубичицом и копривом јер им оне омогућују да потпуно уроне у свој властити свијет. Осим тога, требале би обратити пажњу на ноте јасмина и гарденије – ти мириси наглашавају њихову атрактивност и необичан начин размишљања.

Мирисне ноте: ружа, коприва, гарденија, јасмин.

Парфеми: Серге Лутенс Еау де Парфум Са Мајестé ла Росе, Цханел Цханце Еау Тендре, Ланцоме Хyпносе.

Лав

Лавови воле воћне и цитрусне ароме попут брескве, лимуна, лимете, наранџе, као и сензуалне акорде сандаловине и пачулија – ове ароме дају Лавовима осјећај властите моћи и снаге. Важно је да представници овог знака осјете своју важност и буду у средишту пажње, па требају обратити пажњу на необичне ноте у парфемима.

Мирисне ноте: бресква, лимун, лимета, цвијет наранџе, сандаловина, пачули.

Парфеми: Бyредо Гyпсy Wатер Еау де Парфум, Yвес Саинт Лаурент Блацк Опиум Еау де Парфум, Версаце Ванитас.

Дјевица

Дјевице често воле свјеже, „хрскаве“ ароме које максимизују квалитет њиховог знака. Сексуалност дјевојака је прозрачна, једва примјетна, па њу треба ојачати са „земаљским“ нотама – дрвенастим, оријенталним. Управо ће ове компоненте помоћи да се у први план стави сензуалност Дјевице која се често скрива испод прочеља скромности.

Мирисне ноте: маховина, цедар, ружино дрво, бијели цвјетови.