Ако узалуд тражите љубав, велика је вјероватноц́а да несвјесно правите сљедеће грешке које вас све више удаљавају од овог циља.

Превише сте оптерећени прошлошћу

Ако често размишљате о свом бившем партнеру, можда чак и активно пратите све његове/њене профиле на друштвеним мрежама и посјец́ујете мјеста за која вјерујете да ц́е га врло вјероватно срести, то значи да нисте спремни за нову љубав. Савјетујемо вам да се ослободите овог емоционалног пртљага и кренете у потрагу за новом љубављу без оптерећења прошлости.

Имате страх од новог почетка

Неуспјела романса, наравно, може донијети много бола и патње. Она нас такође може обесхрабрити од тражења прилике за нови почетак. Стога се чини да је боравак у психолошком простору гдје се осјец́ате пријатно, безбједно и смирено најбоље рјешење. Али то вас заправо само спречава да поново кренете на љубавно путовање. Док се трудите да не будете повријеђени, ви градите зид око себе који чак и најупорнија особа не може да пробије и тако лишавате себе оног што заиста тражите – љубави.

Не слушате своје срце

Наравно, као и већина других људи, и ви се вјероватно водите одређеним критеријумима када тражите потенцијалног партнера, али једно је тражити одређене квалитете у човјеку, а сасвим друго сваког од њих до танчина анализирати и постављати немогуће стандарде. У ситуацији када чезнете за љубављу морате прије свега слушати своје срце, а не главу. Неке од најуспјелијих веза не би постојале да су се партнери у њима водили искључиво рационалним разлозима.