Дугогодишњи функционер СДС-а Милован Бјелица рекао је вјерује да ће се на сједници Главног одбора дефинитивно одлучити ко ће бити кандидат ове странке за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима након повлачења кандидатуре Милана Милићевића.

Бјелица је истакао да треба сачекати сједницу Главног одбора СДС-а да би чули која је коначна одлука о кандидатури, јер је за сада рано доносити став о томе, што, како каже, не искључује да се појави још кандидата на сједници одбора.

„Јасно је да сви морају имати одговорност према чланству и симпатизерима СДС-а тако да и Миличевић на сједници Главног одбора треба да образложи да ли се дефинитивно повлачи из кандидатуре, јер је један број градских и општинских одбора њега предложио за једну од високих функција“, рекао је Бјелица коментаришући повлачење ове кандидатуре.

Бјелица каже да говори у своје име, те је изразио увјерење да кандидатуру за било ког члана треба да потврди Главни одбор СДС-а.

Он није желио коментарисати ко би из СДС-а могао имати веће шансе да добије већину гласова на изборима за српског члана Предсједништва БиХ, јер до сада није имао прилику да погледа никаква истраживања јавног мњења, али је увјерен да Миличевић ужива поштовање чланства у странци.