Слободан Л. (26) из Пала осумњичен је за покушај убиства суграђанина Бојана М. (32) којег је након свађе у кафани ножем избо.

Како су навели из Полицијске управе Источно Сарајево, С.Л. се сумњичи да је јуче око један час иза поноћи у угоститељском објекту у Улици Сердар Јанка Вукотића у Палама употребом ножа нанио тјелесне повреде у предјелу стомака и леда лицу Б.М. из Пала.

„Повријеђено лице након указане љекарске помоћи у Дому здравља Пале је хоспитализовано у Јавну здравствену установу Болница ‘Србија’ у Источном Сарајеву“, саопштили су из полиције.

Наводе да су полицајци након извршеног увиђаја на лицу мјеста пронашли пиштољ, које припада оштећеном Б.М.

На основу наредбе Основног суда Соколац, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево полицијски службеници извршили су претреси куће, стана и помоћних објеката које користе наведена лица, а том приликом су у стану који користи Б.М. пронађена 94 комада метака калибра девет мм.

Из полиције додају да је С.Л. уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат тужиоцу Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву на даље поступање, док ће против Б.М. тужилаштву бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.