Процес реакредитације Високе школе за услужни бизнис Источно Сарајево – Соколац који је трајао непуне двије године, успјешно је окончан и извјештај о акредитацији показује да ова школа испуњава све критеријуме у области високог образовања, али и стандарде и смјернице за осигурање квалитета у оквиру европског јединственог простора у области истог.

Директор Високе школе за услужни бизнис Огњен Бакмаз казао је да су извјештај којим се потврђује испуњеност свих критеријума добили прошле седмице од Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске, те да оно има период важења од пет година.

– Све активности везане за реакредитацију су спроведене на вријеме и добили смо одређене препоруке шта треба унаприједити у оквиру наше школе. Процес акредитације никада није завршен у потпуности, он је стално у току и нама предстоји поновна акредитација програма, као и стално усавршавање. Сигуран сам да ћемо и у будућности предано радити на унапређењу свих области у образовању. Захвалио бих се онима који су учествовали у реакредитационом поступку, студентима, наставном и ненаставном кадру као и члановима Комисије за акредитацију – нагласио је Бакмаз.

Он је подсјетио да је ВУБ од марта 2022. године постао пуноправна чланица Свјетске асоцијације универзитета (IAO) као једина висока школа из Босне и Херцеговине, као и да се успјешно реализује међународна сарадња када је у питању размјена студената.

– Три студента наше школе, студијског програма Економија и пословање бораве на шестомјесечној размјени студената на Универзитету Аксенда (Acsenda) у Ванкуверу у Канади, док ће од 18. до 23. јула у оквиру Ерсмус пројекта четири наша професора боравити на Универзитету Џену (Jaenu) у Шпанији – навео је он.

Бакмаз је додао да је Висока школа за услужни бизнис била коорганизатор двије међународне конференције Кост (Coast) и Стед (Sted) које су одржане у јуну ове године у Херцег Новом и Требињу. По први пут у организацији ВУБ-а одржаће се научна конференција „Балкан 2022“ на Јахорини у периоду од 23. до 25. септембра ове године.

Јунско – јулски испитни рок одвија се по наставном плану и програму, а у току је и први уписни рок за бруцоше. Висока школа тренутно броји око 560 студената, распоређених на студијске програме: Јавна управа и безбједност, Предузетништво и финансије, Пословна информатика, Право, Политичке науке и Економија и пословање.

Пред Високом школом за услужни бизнис у Сокоцу слиједи и љетна пауза у периоду од 16. јула до 16. августа.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.