Пет чланица Плесног клуба „Ника“ Соколац учествовало је на Европском првенство у хип-хопу, које је од 2. до 6. јула одржано у Скопљу, Сјеверној Македонији. Сокочанке Марија Нешковић, Анђела Симић, Уна Крешталица, Јована Бакмаз и Андријана Амовић биле су дио репрезентације БиХ, коју је чинило 50 представника. Према ријечима предсједнице Клуба Јоване Вујичић, наћи се међу више од 2.000 набољих у Европи, представља велико искуство за соколачке плесачице.

-На европским првенствима такмиче се државни прваци и вицешампиони, а у Скопљу је таквих плесача било из више од 20 земаља. Наше чланице су се одлично показале и прошле у сљедеће кругове такмичења. Можда не звучи тако важно када кажемо да су се неке од њих нашле на 50. мјесту, али ако узмемо у обзир да их у свакој категорији буде око 120, онда је то велики успјех. Веома сам поносна, јер су успјеле оставити иза себе више од половине најбољих у Европи – казала је она.

Предсједница „Нике“ наглашава да је ово такмичење обиљежено новим познанствима и лијепим дружењем.

-Иза нас је искуство за памћење. Одлазак на овакво такмичење захтијева значајна финансијска средства и да је одржано у некој даљој држави као што су Норвешка или Данаска, не би било могуће учествовати. Срећом, ово првенство било је у релативно нам блиској земљи, па смо успјели прикупити средства. Захваљујем се родитељима што су имали разумијевање за своју дјецу и наш Клуб, као и начелнику општине Соколац Миловану Бјелици што је финансирао један дио трошкова – навела је Вујичићева.

Како је навела, у ПК „Ника“ слиједи мала пауза, а од септембра крећу активнији тренинзи те редовна такмичења у БиХ као што су „Интерденс фест“ и државно првество. Захваљујући низу успјеха, чланице „Нике“ могле би се наћи и на Свјетском првенству у хип-хопу које ће бити одржано у новембру у Аустрији.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.