Појачано британско присуство у БиХ како сазнаје наш портал већ је резултовало плановима о укидању Републике Српске и смјенама њених функционера.

План је плод састанка британских и америчких оперативаца који су скројили стратегију у неколико тачака.

Састанак је одржан у Кампу Бутмир – Сарајево, гдје се налази командни и обавјештајни центар здружених снага „Task Force“, којег чине Американци и Британци.

План за укидање Републике Српске укључује примјену бонских овлашћења, којим се планирају смјене изабраних представника у Републици Српској, укине извршна и законодавна власт, чиме би се практично развластили органи управљања у Републици Српској.

За те намјене планира се стратешко позиционирање снага у саставу Еуфора на кључне тачке, које ће бити ојачане четом за брзо реаговање коју би цинили НАТО војници.

Еуфор тренутно има 17 тимова за везу и осматрање, 600 војника и приштабске дијелове који се налазе у Сарајеву.

Оперативним планом, који је већ сачињен, предвиђа се позиционирање НАТО/Еуфор снага, ранга чете до ранга батаљона у Дистрикту Брчко, ради пресијецања Републике Српске на два дијела, као и образовање војнополицијских снага велике мобилности (попут карабињера), које би имале способност да се у кратком временском року распореде на било ком дијелу БиХ, ради конфронтације са паравојним јединицама, полицијским снагама Републике Српске и грађанском непослушношћу, односно побуном Срба.