Фото: Pixabay

Сви смо добро упознати да је ода дефинитивно најздравије пиће. Међутим, поред воде постоје неки напици који су изузетно здрави, али нису толико чести у употреби. Осим тога, ова пића даће вашем организму добар подстицај за адекватну исхрану.

Три несвакидашња здрава напитка

Комбуха

Овај еликсир је једно од најтоплијих здравих пића на тржишту. Зависници од велнеса одушевљени су здравственим предностима комбухе. Као и друга здрава ферментисана храна, газирана комбуха је препуна пробиотика који промовишу здраве бактерије у цревима. Ове бактерије помажу у варењу и помажу вашем телу да апсорбује витамине и минерале.

Кокосова вода

Укус ове тропске воде је помало контроверзан. Неки људи то воле, а неки мрзе. Али нема расправе о чињеници да ово здраво пиће може да хидрира тело и обезбеди изненађујућу количину калијума. Калијум игра важну улогу у одржавању здравог рада срца и регулисању крвног притиска. Ако волите газираност, пробајте ову газирану кокосову воду.

Сок од бруснице

Овај љути сок је препун антиоксиданаса који могу помоћи у превенцији кардиоваскуларних болести и неких врста рака, и промовише здрав уринарни тракт. Сок од бруснице је сам по себи киселкаст, па се комбинује са шећером или другим, слађим воћним соковима. Потражите сорте које су 100% сок како бисте искористили све здравствене предности бруснице.