У Републици Српској и Федерацији БиХ због високе дневне температуре ваздуха на дужа путовања треба кретати рано ујутро, касно поподне или правити чешће паузе, савјетују из Ауто-мото савеза Српске.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/, као и на магистралном правцу граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Ивањска-Шарговац због изградње приступне саобраћајнице на магистрални пут, те на правцу Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

И на дионици регионалног пута Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ измијењен је режим саобраћаја за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија, те на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и на дионицама Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на магистралном путу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја због радова и на регионалном путу ентитетска граница Ћесим-Придворци, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и на дионици Језеро-Шипово због реконструкције регионалног пута.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћа се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб, те на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова, на дионици магистралног правца Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина, од 8.00 до 14.00 часова, те на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одијаће се на правцима ентитетска граница Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, Угљевик-ентитетска граница Бањ брдо, ентитетска граница Станић Ријека-ауто-пут Бањалука-Приједор-ентитетска граница Копривна, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-Брод, Добој-Дервента-гранични прелаз Брод и ентитетска граница Каруше-ентитетска граница Станић Ријека.

У ФБиХ данас почињу радови на редовном одржавању тунела Гај на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, а возила ће саобраћати једном тунелском цијеви, у двосмјерном режиму.

Због санационих радова на вијадукту Клопче на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова се спорије саобраћа и на правцима Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/, Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/ и Шамац-Орашје /Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.