Предсједник Александар Вучић изјавио је данас, коментаришући сусрет мађарског и руског министра спољних послова у Москви, да се Србија не мијеша у унутрашње ствари других држава, а да је за њене грађане најважније да државно руководство настоји да обезбиједи да зима прође што безболније.

Вучић је, на приказу наоружања са египатским предсједником, на констатацију новинара да је Сијарто данас у Москви са Лавровом, а да се правила бука када је шеф руске дипломатије требало да дође у Београд, рекао да се Србија не мијеша у ствари суверених земаља и да нема ништа против тог сусрета.

– Имао бих шта да кажем како су се сви односили према Србији, али није тренутак – рекао је Вучић.

На констатацију да је тамо било ријечи о „додатним количинама гаса за Мађарску, што није проблем осим ако је ријеч о Србији“, Вучић је рекао да је за грађане Србије најважније да буду сигурни да државно руководство води рачуна о интересима земље, и да ће дати све од себе да нам зима прође што безболније.

– То је најважније – нагласио је Вучић.

Председник Србије је поручио и да се политика Србије не меијња, и да је иста већ 150 дана.

Имамо исти став, политику да се не додворавамо никоме, већ водимо рачуна о својим интересима – рекао је Вучић.

На питање зашто се онда дигла бука када је Лавров требало да дође у Београд, каже да је то због тога што Србија није дио ЕУ.

– Лако је дизати дреку против некога за кога мисле да је мали, па се чудом чуде, како тај мали може да буде безобразан и да води самосталну политику. Нема разлога за секирацију – рекао је Вучић и додао да је то лицемерје на које морамо да се навикнемо.