Чланови Планинарског друштва „Гласинац“ који су се такмичили у планинарској оријентацији на овогодишњим Међуопштинским омладинским спортски играма у Новој Вароши остварили су побједе у мушкој и женској конкуренцији и општини Соколац донијели двије златне медаље.

Мушка екипа планинара у саставу Жељко Комленовић, Лука Кезуновић и Ђорђе Ковачевић, такмичила се јуче и у конкуренцији од дванаест екипа остварила најбољи резултат. Наши такмичари успјели су да пронађу десет контролних тачака које су биле скривне на стази и да први стигну до циља. Укупна дужина стазе била је 11 километара.

На такмичењу које је одржано данас, у женској конкуренци планинарке Драженка Гаврић, Снежана Боровчанин и Милица Делић , такође су оствариле најбољи резултат у конкуренцији од пет екипа успјеле су да прве дођу до циља. Такмичење је одржано у природном амбијенту планине Златар и падина града Нове Вароши, на стази дугој седам километара.

Соколачки планинари наставили су континуитет такмичарског успјеха на МОСИ и сврстали се међу најбоље у овој спортској дисциплини.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.