Спортисти Општине Соколац остварили су значајне резултате на овогодишњим 57. МОСИ и Пара МОСИ у Новој Вароши . У свеукупном пласману од тридесет општина и градова, Соколац се позиционирао на пето мјесто. Атлетичари су и ове године оправдали очекивања и нашој општини донијели пет медаља. Злато је освојила Сата Лучић у дисциплини скок у вис, сребро Александар Лучић и Анђела Ковачевић у дисциплини бацање копља, док је Ратко Ђуровић био трећи. Марко Лубарда освојио је бронзану медаљу у бацању диска.

Међу најбољим на такмичењу били су и планинари. Мушка екипа коју су чинили Ђорђе Ковачевић, Лука Кезуновић и Жељко Комленовић освојила је злато,а исти успјех освојила је и женска екипа – Милица Делић, Драженка Гаврић и Снежана Боровчанин.

Континуитет успјеха на Играма наставиле су и одбојкашице које су освојиле сребро. Одличан резултат оствариле су и каратисткиње, које су освојиле три златне и једну сребрну медаљу – Боровчанин Исидора, злато кате појединачно, Краљевић Викторија, злато борбе апсолутна категорија и злато борбе појединачно -68 кг и борбе екипно жене ( Краљевић Викторија и Боровчанин Кристина) сребрна медаља.

Није занемарив ни успјех наших рукометаша, који су у веома јакој конкуренцији били четврти. Учесници на Пара МОСИ освојили су 14 медаља у дисциплинама атлетика, пикадо и стрељаштво. Захваљујући нашим спортискињама у свеукупном пласману општина свих спортских дисциплина за жене, Соколац је био први.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.