На Сокоцу ће од 29.јула до 7.августа бити одржан традиционални Илиндан спорт фест „Соколац 2022“ у оквиру кога ће бити организовани турнири у футсалу, уличном баскету, одбојци на пијеску, тенису и билијару, најавили су из Организационог одбора ове спортско-забавне манифестације.

Укупан наградни фонд овогодишње манифестације износи 11.000 КМ.

Десети љетни турнир у футсалу биће одржан од 29.јула до 7.августа, а учесници се могу пријавити до сриједе, 27. јула.

Турнир уличног баскета „Соколац 2022“ биће одржан од 4. до 6. августа, а учесници се могу пријавити до 3.августа на број телефона 065 475 977.

Турнир у одбојци на пијеску за жене биће одржан од 29. до 31. јула, а пријава учесника трајаће до 28. јула на број телефона 065 982 639.

Сви спортски сусрети биће организовани у вечерњим терминима на теренима код Спортске дворане на Сокоцу. Након такмичарског дијела, свакодневно ће бити организоване традиционалне љетне журке.

Организатор Илиндан спорт феста је Спорт и рекреација „Гласинац“, новоосновано спортско удружење од спортских радника и спортиста Сокоца.

Покровитељ ове спортско-забавне манифестације, која се организује у сусрет Дану и крсној слави општине – Илиндану, је општина Соколац, а спонзор је „Јелен пиво“. Медијски покровитељи су портал „Соколац-срце Романије“, ЈП Инфо центар Соколац и портал „Спорт ДЦ“.

Комплетне распореде и резултате по данима можете пратити на страници www.opstinasokolac.net/ilindan-sport-fest .