Температуре су рекордне, стручњаци сваки дан упозоравају да дјецу треба чувати од прегријавања. Најважније је обратити пажњу какву одјећу дјеца носе, да би се осјећали што комотније и пријатније.

Неке тканине боље су од других, а најважније је бирати прозрачну одјећу јер повећана топлина може иритирати кожу. Синтетичке материјале попут полиестера и најлона требало би избјегавати, посебно када је ријеч о дјеци која имају кожна стања попут екцема. Влакна у овим материјалима нису прозрачна, односно задржавају зној између тканине и коже и узрокују иритацију. Умјесто њих, бирајте природну, органску одјећу, тачније памук и бамбус.

На врућинама је најбоље носити лагане и широке материјале и не облачити дијете слојевито, већ једноставно. Ако је кожа дјетета врућа на додир, склоните се у затворени простор и обавезно дајте да пије више воде, пише Магазин Новости.

Ако дијете повлачи одјећу са себе, чеше се, раздражљиво је или почиње развијати осип или црвенило, то јасно указује да му одјећа смета. И на крају, избјегавајте тамну одјећу и бирајте свијетлије тканине које рефлектирају сунчеву свјетлост.