Предсједник Србије Александар Вучић истакао је данас да је су бесмислене оптужбе да је он крив због напада на аутомобил са београдским таблицама у Хрватској, уз образложење да је крив зато што је потегао поново питање Јасеновца.

На питање да прокоментарише нападе појединих опозиционих политичара и аналитичара да је његова оштра реторика у вези Јасеновца довела до анимозитета према Србима у Хрватској и оштећења српских аутомобила, одговорио је да то бесмислица.

„Најстрашнији и најбесмисленији напад је да су неки људи одавде написали, пошто је уништен један аутомобил са београдским таблицама на Брачу да је за то крив Вучић зато што је поново потегао мит о Јасеновцу. Није то мит, већ страшна истина“, истакао је он.

Ту логику је упоредио са реакцијом на, како каже изјаву да је потребно залагати се да се штите жене у друштву и да не смију да буду предмет породичног насиља, а онда неки муж нападне своју супругу, па се каже био је изнервиран том изјавом Вучића.

„То је таква логика. Вучић је причао шта су Хрвати радили Србима током Другог светског рата. То говори да увек проналазимо разлог у прошлости да се ћути о српским жртвама. Боље да се лепо проводимо негде на мору него да причамо о онима који су убијени, а увек ће неко из Београда бити крив ако провод на мору буде покварен. То много више говори о тим људима“, истакао је он.