У оквиру спортске манифестације Илиндан спорт фест „Соколац 2022“ је одиграна завршница турнира у одбојци на пијеску. Побједник је екипа „Епоксипаја“ која је тако потврдила тријумф од прошле године.

Један од организатора такмичења у одбојци на пијеску Сњежана Вишњић навела је да је ово друга година од како се организује турнир у овом спорту на који се пријавило десет екипа, те да су синоћ поред финалне утакмице, одигране и двије полуфиналне, као и утакмица за треће мјесто.

– У првој полуфиналној утакмици снаге су одмјериле екипе „Епоксипаја“ и „доо Долови“ гдје је коначан резултат био 2:1. У другој полуфиналној утакмици су се сусрели екипа „Златни бор“ са екипом „Ирина Носова“ која нам је стигла из Црне Горе, а чине је такмичарке из Русије и Украјине, које су побиједиле у овом мечу такође са 2:1. У борби за треће мјесто, „Златни бор“ је савладао „доо Долови“ са 2:0. У финалу је „Епоксипаја“ побиједио екипу „Ирина Носова“ са 2:0 – истакла је Вишњићева.

Према њеним ријечима, такмичење је протекло у добром расположењу, уз велику посјећеност наших суграђана, као и да су за најбоље екипе обезбјеђене новчане награде.

– Имали смо наградни фонд од 700 КМ, па је тако за прво мјесто награда од 400 КМ, за друго новчани износ од 200 КМ и за треће мјесто 100 КМ. Надамо се да ће у годинама које долазе овај турнир бити још масовнији – додала је она.

Јубиларни 10. Илиндан спорт фест „Соколац 2022“ траје до 7. августа, организују се још и турнир у футсалу, уличном баскету, тенису и билијару.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.