Фудбалски клуб Фамос из Војковића јуче је одржао изборну Скупштину клуба, на којој су изабрани нови чланови Управног одбора и Надзорног одбора.

– Одржана је конститутивна сједница Скупштине ФК Фамос на којој је изабран нови Управни одбор и нови Надзорни одбор. Истина је да сам ја био предсједник Управног одбора у претходном сазиву, да сам данас изабран као члан Управног одбора, а да ће се на првој сједници Управног одбора у складу са статуом клуба, изабрати предсједник Управног одбора, спортски директор, благајник и секретар, рекао је Маринко Божовић, досадашњи предсједник Фамоса из Војковића.

Управни одбор клуба сада чини 17 чланова, и то Маринко Божовић, Драгомир Ђајић, Ристо Тривун, Нико Ћосовић, Владислав Ђуровић, Синиша Витковић, Небојша Шешлија, Славиша Мочевић, Синиша Перковић, Верко Савчић, Младен Томашевић, Бранимир Шеховац, Бојан Говедарица, Денис Котлица, Милан Тошић, Горан Шеховац и Александар Делић.

У Наздорни одбор клуба именовани су Александар Тепавчевић, Слободан Маунага, Славен Дубовина, Саша Шкобо и Драган Лукета.

За предсједника Скупштине клуба именован је Александар Делић.

Изборна скупштина клуба неколико дана пред старт првенства само показује озбиљност рада у колективу из Војковића.

– Фамос је изборио у Првој лиги и овом сједницом и избором нових органа Фамос је ојачан великим бројем истакнутих спортских радника, привредника, директора државних институција и свих људи који су у периоду иза нас исказали своју жељу да на различите начине помогну Фамосу да се успјешно такмичи у Првој лиги, омладинској школи да се омасови, да у њој има много дјеце и да та дјеца постану стандардни првотимци Фамоса и да кроз свој рад, залагање и оно што могу да науче од добрих, лиценцираних тренера покажу на зеленом терену. Наравно и да они сутра који постану прави фудбалери помогну и себи и кроз све оно што је загарантовано ФК Фамос, да буду најбољи амбасадори Источне Илиџе, Источног Сарајева и ја још једном користим прилику да свим изабраним члановима органа ФК Фамос честитам, да се захвалим свим члановима из претходног сазива и свим пријатељима ФК Фамос који су помогли све активности клуба и да се захвалим свим донаторима који су подржали акцију „Столицу од пријатеља за ФК Фамос“ и заиста мислим да потпуно спремни са јаким играчким кадром, јаким Управним одбором, улазимо у Прву лигу Републике Српске. Потпуно сам сигуран да никоме неће бити лако у Војковићима, а да ћемо бити равноправан такмац на гостујућим утакмицама.

Данас је и према Скупштини општине Источна Илиџа отишла иницијатива да стадион ФК Фамос понесе име по легенди клуба из Војковића, Браниславу Лубури.

– На сједници Скупштине је покренута и једногласно усвојена иницијатива ка СО Источна Илиџа да стадион ФК Фамос понесе име по истакнутом спортском раднику, човјеку који је много тога дао за Братство, Војковиће, Фамос, господину Браниславу Лубури, некоме ко је обиљежио једну епоху када је у питању овај фудбалски клуб.