У Републици Српској и Федерацији БиХ услови за вожњу су повољни и саобраћај се на већини путева одвија редовно, осим на дионицама гдје су у току санациони радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионици регионалног пута од Шипова ка Купресу /Новом Селу/, у мјесту Стројице, данас ће од 11.30 до 14.30 часова бити обустављен саобраћај због радова на минирању стијенског материјала.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатић/ због проширења и реконструкције водоводног система, на правцу Коњевић Поље-Милићи због реконструкције коловоза, те на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Измијењен је режим саобраћања и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, те на правцу Руданка – Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима ентитетска граница Ћесим-Придворци, Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/, Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, на регионалном путу Бистрица-Подграб и на правцу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова, те на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима ентитетска граница Бањ Брдо-Бијељина-гранични прелаз Рача, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод, ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-Брод.

У ФБиХ на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ због радова су на снази обуставе од 10.00 до 11.00, од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Превоз вангабаритног терета данас ће бити на правцу Лапишница-Сарајево-Мостар-Посушје.

На граничним преалзима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.