Полицијски службеници Милан Тривун и Предраг Станкић, адвокат Марко Симикић, те Александар и Славиша Јовић ухапшени су у акцији „Бета 2“. Незванично, петорка је покушала утицати на свједока да промијени исказ против осумњиченог који је отео, тукао и пријетио тог свједока. Цијела прича повезана је са трговином наркотицима. Ово је иначе друга акција у два дана, у којој су актери полицијски службеници. Сво троје из ПУ Бијељина. Ово, нажалост није новина и једини случај у Српској и региону. Добра је одлучност МУП-а да се обрачунају са свима који чине кривична дјела, каже Слободан Жупљанин.

„Познато је да криминал и организовани криминал може обично бити ефективан и ефикасан уколико постоји спрега са појединцима из институцијама система. Дакле постоји одређени дио људи који су запослени у МУП-у и другим Агенцијама које спроводе да кажем починиоце кривичних дјела и који дакле управо сарађују са починиоцима кривичних дјела, дакле то није никакава новост и никакво изненађење, али оно што је важно јесте дакле да у МУП-у постоји изричита и несумњива одлучност да се обрачунавају са свима који на било који начин помажу или учествујуу чињењу одређеног кривичног дјела“, рекао је Слободан Жупљанин, декан Факултета за безбједност и заштиту.

То што и у полицији има оних који раде против закона, брине грађане. Наду ипак улијева чињеница да се и такви нађу пред лицем правде. Криминалу се мора стати у крај, па гдје био, кажу у Бијељини.

Полицијски службеници су уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва. Сви они биће испитани код тужиоца који руководи истрагом, након чега ће бити познато да ли ће се затражити одређивање притвора. Акцију „Бета 2“ спровели су припадници МУП-а Републике Српске под надзором Републичког јавног тужилаштва.