Шеф Одјељења безбједности Цетиње Далибор Шабан казао је да је полиција јуче одмах дошла на лице мјеста и предузела све радње да га обезбиједи.

„Ако је догађај пријављен у 15 и 30 часова, а службеници у 15 и 33 били на лицу мјеста, успјели да обезбиједе у кратко вријеме лице мјеста, да заштите грађане од могућих посљедица дјеловања извршиоца кривичног дјела, тешко је изнијети став да полиција није реаговала на вријеме“, казао је Шабан у Вијестима.

Он је рекао и да је вријеме од момента када Вук Бориловић почео са убиствима „отприлике око 15 и 23“, али да то треба да се утврди и „гдје је он према садашњим подацима прво на монструозан начин лишио живота двоје малољетње дјеце а након тога упућује хице у мајку која је подлегла касније повредама“.

„Ради доласка специјализоване јединице која је обучена за рјешавање најтежих безбједносних ситуација и да заштити грађане који су се након пуцњаве налазили у близини лица мјеста“, казао је он.

Према његовим ријечима, отежавајућа је сама карактеристика терена, те да у том насељу постоји много кућа које су на малој удаљености и гдје је извршилац користио полуаутоматску ловачку пушку која је по карактеристикама управо за те услове опасна.

„На лице мјеста је одмах приступио редован састав ОБ са интервентним саставом из других градова. Успјели смо да све превентивне активности усмјеримо на спречање тежих кривичних дјела“, казао је Шабан.