Програм подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске данас ће бити промовисан пољопривредницима у Рогатици и у Сокоцу.

У Рогатици ће програм бити промовисан у 11.00, а на Сокоцу у 15.00 часова, речено је Срни у Фондацији за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“.

Прогрма ће сутра у 11.00 часова бити промовисан у Приједору, док је велика промоција заказана за 30. август у 11.00 часова у Градишци.

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ објавиће 1. септембра јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Српској и Брчко дистрикту за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата у оквиру реализације првог Програма подршке Владе Мађарске привреди у Републици Српској.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке коју су у новембру прошле године договорили премијер Мађарске Виктор Орбан и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Први пројекат подразумијева додјелу бесповратних средстава пољопривредницима у Републици Српској до 70 одсто субвенција за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње, а пољопривредници ће моћи да остваре право на средства у појединачном износу од 2.500 до 25.000 евра.