Обавјештавају се родитељи, чија дјеца полазе у први и други разред основне школе са подручја општине Соколац да ће за потребе њихове дјеце бити обезбијеђен бесплатан школски прибор.

За првачиће, школски прибор је обезбиједио градоначелник Града Источно Сарајево Љубиша Ћосић, док су за друге разреде школски прибор омогућили предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић и директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић.

Подјела је планирана 01. септембра, односно првог школског дана у просторијама Основне школе „Соколац“.

Раније је Министарство просвјете и културе у Влади Републике Српске саопштило да је обезбиједило средства за бесплатне уџбенике за око 45 хиљада ученика.

Бесплатне уџбенике ће добити сви ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа, ученици основних школа који су побједници републичког такмичења, затим ученици од петог до деветог разреда који су треће и наредно дијете по реду рођења у породици са троје и више дјеце.

Министарство породице, омладине и спорта обезбиједиће бесплатне уџбенике за одличне ученике из породица са четворо и више дјеце и то за дјецу од петог до деветог разреда.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.