Фото: Соколац-срце Романије

Око 2 милиона конвертибилних марака од укупно 6 и по милиона добити предузећа „Шуме Републике Српске“ приписује се соколачком Шумском газдинству „Романија“. За постигнуте резултате, који су пресјек полугодишњег пословања, директор ШГ „Романија“ Соколац Страхиња Башевић каже да су стимуланс за даљи рад.

-Сврставање на прво мјесто по финанскијком и пословном извјештају од свих газдинстава, представља велику мотивацију за све запослене у предузећу. Сматрам да је оваквом успјеху допринио колективни дух слоге и заједничког труда, уз конкретне кораке уштеда, прављење додатних прихода, као и организацију рада у вријеме борбе са вирусом корона. Успјели смо да се изборимо са свим изазовима и направимо концепт успјешног пословања који нас је довео до најбољег резултата у предузећу „Шуме РС“, чиме се поносимо – навео је Башевић.

Он је поручио да ће се у ШГ „Романија“ и убудуће тежити ка напредовању, а од наредних планова истиче унапређење појединачних сектора и дијелова у смислу остварења додатног прихода, модернизовање и обнову механизације као и побољшање услова за рад запослених.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.