Фото: Ј.Станишић

Почела је реконструкција раскрснице на магистралном путу М-19 на улазу у градско подручје општине Соколац, а радове врши предузеће „Романијапутеви“. У вези са поменутим активностима, које су претходно усклађене са регулационим планом општине Соколац, начелник општине Милован Бјелица састао се јутрос са одређеним бројем власника земљишта које граничи са дијелом земљишта општине Соколац, а које ће бити укључено у реконструкцију те раскрснице.

Бјелица је подсјетио да је у ранијем периоду било приједлога да се ради кружни ток, међутим нема довољно општинског земљишта.

– Кружни ток би био у функцији само за путничке аутомобиле, али не и теретна возила, тако да би довели у питање опстанак царинске испоставе у Сокоцу. Најбоље рјешење су три траке, улазна кроз Балтиће, једна излазна преко пута Аутобуске станице и друга поред бензинске пумпе „Нестро“. Пројекат је радила компанија „Гралекс“ Пале, израду пројектне документације је финансирала Скупштина града Источно Сарајево, а општина Соколац је ријешила имовинске односе и извршила ревизију пројекта – појаснио је Бјелица.

С обзиром на то да општинска земља граничи са приватним, услиједиће и пропратни радови.

– Доћи ће до одређене штете на дијелу дионице; мора се уклонити капија, један дио дрвећа и паркинг испред једног пословног објекта. На јутрошњем састанку усагласили смо детаље да изађе комисија на терен и уради записник о тренутном стању, као и по завршетку радова, како ниједан власник земљишта не би био оштећен – казао је начелник Бјелица и додао:

– У склопу радова које врши предузеће „Романијапутеви“ биће урађено и пресвлачење транзита. У плану је да се изврши пресвлачење пута од Хан Пијеска до Сокоца, што је изврсна прилика за реконсктрукцију најоштећенијег пута од Видрића до Подроманије. Подршку за ове пројекте, посебно за саобраћајнице и улице које се односе на нашу општину, обећао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик приликом боравка у Сокоцу када су уручени кључеви станарима зграда по пројекту ЦЕБ2 – подсјетио је Бјелица.

Он је захвалио свим учесницима на тренутном пројекту реконструкције раскрснице.

– Посебна захвалност господину Додику, потом Дирекцији за путеве РС, која ову инвестицију финансира са 620.000 КМ, компанији са Пала која је радила на изради пројекта, граду Источно Сарајеву и свима онима који су допринијели на рјешавању проблема реконструкције раскрснице на улазу у градско подручје Сокоца.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.