Јуче је у Модричи одржан први карате КУП Босне и Херцеговине за дјецу, кадете, јуниоре, млађе сениоре и сениоре на коме је учешће узело више од 400 такмичара из преко 70 клубова.

На поменутом такмичењу, учествовали су и чланови Карате клуба „Гласинац“ из Сокоца. Према ријечима тренера овог клуба Миодрага Боровчанина такмичење је протекло у добром расположењу, које је уједно и прво након дуже љетње паузе.

– Учествовала су наша четири члана, док је њих двоје освојило медаље. Исидора Боровчанин је у катама појединачно сениори освојила сребро, а Павле Петрушић у категорији борбе дјечаци -50 килограма и 11 година, такође сребрну медаљу. Запажен наступ су остварили и друга два такмичара Васил Војиновић и Петрушић Ђорђе, али нису освојили медаље због претешке конкуренције која је владала јуче на такмичењу – навео је Боровчанин.

Он је најавио да се тренинзи настављају, те да ће други карате КУП Босне и Херцеговине бити одржан половином октобра.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.