Озваничен почетак реконструкције главне магистралне раскрснице у Сокоцу (ВИДЕО)

0

На Сокоцу је данас озваничен почетак реконструкције раскрснице на магистралном путу на улазу у тај град, из правца Сарајева.

Почетак радова озваничили су предсједник Владе Радован Вишковић, заједно са вршиоцем дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске Давором Кострешевићем и начелником Сокоца Милованом Бјелицом.

Кострешевић је рекао да ће реконструкција ове раскрснице побољшати безбједност и проток саобраћаја на овој дионици.

Додао је да је започета и рехабилитација путног правца Хан Пијесак-Соколац-Подроманија.

– Испоштоване су све процедуре и за њен наставак на дионицу Власеница-Хан Пијесак како би се остварио континуитет на правац Зворник-Власеница који је већ реконструисан – рекао је Кострешевић.

Директор предузећа Романијапутева Мирко Пандуревић рекао је да ће ово предузеће, којем је повјерена реконструкција раскрснице на уласку у Соколац из правца Сарајева, тај дио посла урадити и прије планираних 90 дана јер временски услови вјероватно неће дозволити продужетак радова.

Начелник општине Соколац истакао је важност пројекта рехабилитације саобраћајница за ову локалну заједницу.

Вриједност реконструкције раскрснице на улазу у Соколац из правца Сарајева је 621.459 КМ, док је вриједност рехабилитације магистралног пута Хан Пијесак-Соколац-Подроманија 10.679.143 КМ, а инвеститор је Јавно предузеће Путеви Републике Српске.