У завршној је фази асфалтирање путног правца према Озерковићима, дужине 1.500 метара, за шта је ШГ „Романија издвојило 177.200 КМ. Како је рекао Страхиња Башевић, директор соколачког шумског газдинства, ова инвестиција ће умногоме значити мјештанима поменутог краја.

-У том дијелу има доста сеоског становништва које се бави пољопривредном производњом и којима ће ово бар донекле олакшати живот и посао којим се баве. С обзиром на то да је на истом путном правцу смјештен манастир Свете Тројице, који је у посљедње вријеме снажно заживио, честе су посјете људи из разних крајева. Осим тога, асфалт у Озерковићима побољшаће одвијање експлоатације шумских дрвних сортимената – истакао је Башевић.

Према његовим ријечима у припреми је асфалтирање пута у мјесној заједници Каљина.

-У питању је путни правац Каљина – Баре, дужине 800 метара и вриједности 101.000 КМ као и правац Каљина – Ширијевићи дуг 300 метара, за шта је издвојено 37.750 марака. Тиме би требало да се заокруже активности везане за асфалтирање у ШГ „Романија“ – казао је Башевић.

Директор ШГ „Романија“ захвалио је Дирекцији за путеве РС на улагањима у нашој општини.

-Ријеч је о улицама у ужем језгру града, конкретно у питању је улица према ски – лифту, као и њој паралелна Његошева улица, чија је укупна дужина око 600 матара. Такође, у припреми је асфалтирање путног правца Старо село – Видрићи, дужине око 250 метара. У плану је још неколико ситнијих активности у вези са путном реконструкцијом по граду, а све наведено надам се да ће бити завршено у наредних седам дана – напомиње он.

ШГ „Романија“ је за асфалтирање осам путних праваца, дужине око шест километара, у овој години издвојило 645.470 КМ.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.