На помоћном терену стадиона „Бара“, јуче је одиграна прва званична утакмица. Састали су се јуниори „Гласинца“ и „Фамоса“ (4:1) у оквиру Омладинске лиге Републике Српске. Троструки стријелац за „Гласинац 1936“ био је Лука Новосел уз аутогол Луке Анчића, док је за „Фамос“ погодио Никша Томашевић.

Овај велики искорак за фудбал Сокоца учињен је захваљујући прије свега радницима Спортско-рекреативног центра „Гласинац“ Соколац, који су уложили велики напор да оспособе помоћни терен за одигравање оваквих фудбалских утакмица. С обзиром на то да су од ове године забрањени тренинзи на главном стадиону, како би се терен сачувао за одигравање утакмица сениорског тима, а на подручју наше општине фудбал у два клуба тренира око 200 дјечака, појавио се проблем организовања тренинга, посебно за дјецу која похађају школу у другој смјени. Стога је, на иницијативу Фудбалског клуба „Гласинац 1936“ и Спортско-рекреативног центра „Гласинац“, а уз помоћ начелника општине Соколац Милована Бјелице, недавно извршен низ радова на помоћном стадиону „Бара“.

Према ријечима Миленка Ђерића, директора СРЦ „Гласинац“, први радови кренули су још у мјесецу мају ове године.

– Почели смо са системом за наводњавање, чиме је сачувана подлога. Врло брзо се показало да смо на правом путу, а то нам потврђује тренутно стање на стадиону. Дјелимично је освијетљен помоћни терен, офарбани су голови, извршено ваљање и маркирање терена. У наредном периоду паљанска фирма „Голден Хандс“ додатно ће освијетлити помоћни терен стадиона „Бара“. То ће омогућити одвијање тренинга у вечерњим терминима. Све ово отвара нам могућност да, када су лоши временски услови, можемо преселити утакмице са главног на помоћни стадион, што углавном важи за млађе селекције. Прва одиграна утакмица је одлично прошла и у корист домаћих фудбалера. Надам се да ће на истом мјесту бити још добрих резултата убудуће – рекао је Ђерић.

Он је открио да ће ускоро на главном стадиону „Бара“ почети радови на рјешавању проблема са дренажом.

Омладинска лига, у организацији Подручног фудбалског савеза Сарајевско – романијске регије, почела је минулог викенда и јесењи дио сезоне трајаће до краја новембра.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.