Стручњаци кажу да је појава седих власи резултат поремећаја у организму, недостатака одређених хранљивих материја, витамина и нездравог начина живота. Али немојте се нервирати, јер сада постоји много метода које ће вам помоћи да седе длаке буду мање приметне или пак невидљиве

Узроци седе косе

Боја косе и коже зависи од количине меланина: што га је више, то је боја коже и косе богатија и тамнија. Такође је познато да је главна функција меланина да штити ћелије од ултраљубичастог зрачења и слободних радикала. С годинама се производи све мање ћелија, па се меланин лучи у ограниченој количини. А због мање пигмента којег коса прима, појављују се седе власи.

Одличан начин да се носите и са седом косом и са израслим кореном је тонирање спрејева за косу. Ово ће прикрити проблем за неколико секунди, одржавајући издржљивост до следећег прања.

Технике прикривања седих власи

Многе девојке желе брзо да реше проблеме, а само неколико храбрих одлучи да седи лепо и достојанствено. Ако нисте један од њих и желите да се што пре ослободите седих длачица, постоји неколико начина.

1. Ако има врло мало седих длака, 2-3 по целој глави, можете их пажљиво скратити маказама за нокте у самом корену.

2. Ако уопште не желите да фарбате и мењате своју природну боју косе, али вас прогањају седе длачице, можете користити спреј с пигментом директног продора који ће прекрити седу косу за 30% и тако ће се оне смањити. приметно. Друга опција је боја без амонијака, чија је покривеност 50%. Специјалиста (колориста) ће вам помоћи да изаберете нијансу која се апсолутно не разликује од ваше природне.

3. Ако носите кратке фризуре (дужине изнад браде, са шишкама и отвореним ушима), мала количина седе косе тешко да ће бити приметна.

4. У крајњем случају, ако има много седе косе, постоје постојане боје које ће вам помоћи да префарбате седу косу 100% и заборавите на њу наредне 3-4 недеље.