Горан Калајџић Беја, којег су насмрт претукла тројица активиста бијељинског СНСД-а, сахрањен је данас на градском гробљу у Пучилама.

Калајџића су напала тројица активиста СНСД-а, Милош, Душан и Стефан Гајић.

Милош Гајић је возач СНСД-ове функционерке Милице Марковић, Душан Гајић ради као возач директора у Казнено-поправном заводу у Бијељини, а Стефан Гајић у Полицијској управи у Бијељини.

Премлаћивање Калајџића на страначком скупу СНСД-а у бијељинском насељу Пучиле посматрало је више од 20-ак људи, а затим је настављено и у његовој кући.

Наводно, како се тада помињало, у питању су ранији неријешени односи између покојног Калајџића и оца поменуте тројице Гајића.

Како је саопштено из Окружног јавног Тужилаштва Добој, у вези са догађајем од 30. септембра 2022. године када је пронађен мртав Г.К., тужилац је извршио увиђај на лицу мјеста и, између осталог, наредио обдукцију тијела, а у међувремену су С.Г. и М,Г,, ухапшени и испитани у Тужилаштву.

„Обдукцију над тијелом Г.К. је извршио тим вјештака ЈЗУ Завод за судску медицину Републике Српске и истом је утврђено да је Г.К. имао срчани застој са едемом плућа, односно да се ради о природној смрти, а да су повреде пронађене на тијелу лаке тјелесне повреде, односно повреде на горњој усни и носу, али да су носне кости читаве, као и да постоје мањи крвни подливи на леђима, те да повреде нису у узрочно посљедичној вези са наступањем смрти“, наводи се у саопштењу тужилаштва.