Ко никада није певао под тушем и осећао се као рок звезда пред хиљадама фанова, само на тренутак? Осим што је забавно, певање док се туширате или возите, чак и ако нисте у расположењу, има многе здравствене предности. Зашто не бисмо започели јутро на овај начин и обезбедили енергију за цео дан?

Поправља ваше расположење

Певање вам даје дозу ентузијазма и осећај среће и позитивности који је заразан и чини да се осећате еуфорично. Певање чини да ваш мозак ослобађа ендорфине, стимулишући ослобађање серотонина и окситоцина, изазивајући осећај задовољства и радости.

Смањује стрес и помаже вам да се опустите

Певање уравнотежује наш нервни систем, стварајући осећај спокоја и опуштености. Доказано је да певање неколико песама снижава крвни притисак и брзину срца, а истовремено побољшава оксигенацију у нашим телима. Хајде да певамо под тушем!

Вежба памћење и помаже вам да се фокусирате

Слушање музике и певање стихова јача неколико можданих функција као што су пажња, памћење и концентрација. Све што треба да урадите је да запамтите и поновите стихове. Колико пута вам се песма заглавила у мозгу и не можете да је избаците из главе? Руку горе они који ово никада нису искусили!

Вежба мишиће лица

Певање, посебно када се ради са ентузијазмом, тера вас да покренете већину мишића у телу, посебно оне на лицу. То је вежба која има снажне предности за еластичност мишића, а такође и за кожу, јер певање пружа еластичност док одлаже појаву бора.