Највећи мост на Коридору 5Ц изнад Неретве код Почитеља је добио нови изглед и нове метре будуће саобраћајнице „небу под облацима“ на херцеговачком ауто – путу.

На мосту Почитељ је у суботу избетониран спојни сегмент распонске конструкције између стубова С2 и С3, чиме су се спојиле и конзоле са стубова С2 и С3 у један распон дужине 147 метара.

Тиме су учесници пројекта означили важан помак на изградњи импозантне и веома захтјевне грађевине на херцеговачком ауто – путу, пише Кликс.

У јуну је спојен распон између ступова С3 и С4, па већ поглед са магистралног пута М-17 одражава слику велебног објекта.

Мост Почитељ је континуирани преднапети гредни мост с главним распонима од 147 метара промјењивог сандучастог попречног пресјека и с јединственом конструкцијом за оба коловоза ширине 21,92 метара, те стубовима монолитно повезанима с распонском конструкцијом која се изводи слободно конзолном градњом.

Мост Почитељ с дужином од једног километра и висином од преко 100 метара највећи је мост, те уз тунел Прењ и најзахтјевнији објект на Коридору 5Ц.