У Кини је у првих девет месеци ове године покренута изградња 299 нових пројекта ауто-путева и националних и провинцијских брзих путева са укупном дужином од 9.645 километара, показују подаци Министарства саобраћаја Кине.

У изградњу наведених пројеката је уложено 882,6 милијарди јуана (око 123 милијарде америчких долара), рекао је Гу Џифенг, званичник Министарства на јучерашњој конференцији за новинаре.

Покренута су 34 велика путна инфраструктурна пројекта само у септембру, рекао је Гу, додавши да су инвестиције у септембарске пројекте износиле 385,3 милијарде јуана, што је за чак 277 одсто више у односу на претходни месец.

Знваничник је рекао да ће Министарство наставити да повећава напоре за подизање ефикасности инвестиција и убрзати реализацију низ важних путних инфраструктурних пројекта, како би кључни пројекти боље играли своју улогу у стабилизацији економских токова.

Захваљујући убрзавању изградње објеката за пуњење електричних возила, укупно 16.721 пуњач подигнут је у 3.974 одморишта широм Кине, саопштило је Министарство саобраћаја Кине.