У Народној библиотеци Соколац постављена је изложба ликовних радова ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац. Радови надарених соколачких средњошколаца моћи ће се погледати у просторијама библиотеке до краја мјесеца новембра.

Директорица ове установе Божица Јанковић рекла је да је ово још једна у низу активности, коју су реализовали у сарадњи са образовним установама из наше општине.

-Ријеч је о радовима различитих тема и техника, које су стварали средњошколци са различитих кадровских смјерова. Народна библиотека на овај начин подржава младе таленте и пружа могућност да се види њихов рад и труд. Наши читаоци нису остали имуни на постављену изложбу, сви су имали најљепше коментаре и позитивне критике – навела је директорица Јанковић.

Једна од талентованих ученица чији су ликовни радови изложени, а која је и успјешна пјесникиња, је Милица Боровчанин.

-Овим потезом настојало се показати колико вриједне, надарене и талентоване омладине имамо. Свима нама је заиста велико задовољство што смо имали прилику да наши радови буду приказани пред широм публиком. У плану је да изложба буде заокружена једном књижевном вечери у току овог мјесеца – казала је Милица.

У сарадњи са професорицама Сузаном Пржуљ и Аном Добриловић, изложба ликовних и литерарних радова талентованих средњошколаца претходно је у октобру, поводом мјесеца књиге, била постављена у просторијама СШЦ „Василије Острошки“.